Blog

Das perfekte Getränk : Zickengold

Es hat eine Weile gedauert aber jetzt ist endlich das Zickengold Blog online! In meinem Blog könnt ihr alles lesen über Zickengold und natürlich könnt ihr auch meine Meinung lesen über diese Marke. Vielleicht hast du schon mal über Zickengold gehört oder hast du es mal gesehen bei z.b. Penny. Zickengold, der Name sagt es schon, es ist Gold für die Zicke. Also jede von uns hat manchmal so ein Moment das die innerliche zicke mal raus muss! 

 

 

Die Sorten 

Aber jetzt mal ohne Witz, Zickengold ist ein alkoholisches Getränk das eigentlich bei jeden Gelegenheit passt. Mann hat 3 verschiedene Sorten:

 • Quitten-Likör
 • Granatäpfel-Likör
 • GOIJ-Beeren-Likör

IMG_7906

 

Das Geschmackserlebnis

Mein persönlicher Favorit ist der GOIJ-Beeren Likör, der Geschmack ist schon süßlich aber in combination mit genug Eis ist es sehr erfrischend.

 

Für den kleinen Durst gibt es auch Zickengold mini‘s. Die sind erhältlich in dieselbe Geschmacksrichtungen. Und passt allerdings gut in die Handtasche.

IMG_3179

Eine super geile Erfindung ist das Zickengold Eis! Nicht nur ist so ein Eis super erfrischend es schmeckt auch mega gut!

 

 

Ich habe richtig Spaß gehabt mit das probieren von Zickengold. Wenn ihr mehr Info möchtet über Zickengold oder wo das Zickengold erhältlich ist, dann könnt ihr das hier finden.

2FEA4BD9-DF71-4084-8F2B-9C04171472F1

P.s. ein kleiner Tipp von Zickengold, ihr könnt auch ganz tolle Gemischten Getränke machen:

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Prost!!!

IMG_7832

Advertenties

Mijn ervaring met de Cursus mediteren kun je leren

Wat is meditatie?

Dat is een zeer goede vraag, deze vraag had ik zelf ook toen ik met meditatie begon. Moet ik het zien als een relaxte vorm van yoga of is het zweven terwijl je op het matje zit? De definitie van de Dale : overpeinzing, bespiegeling. Ja dat is ook echt super helder. Als ik het in mijn eigen woorden moet beschrijven betekent meditatie voor mij het nemen van tijd voor je zelf, op dat moment alles om je heen los laten en even puur naar jezelf luisteren. Meditatie is niet alleen een goed middel tegen stress, maar is ook een zeer effectieve beheersingsmethode, zo leer je je ademhaling te controleren en te beheersen. Na de eerste meditatie sessies werd mij een ding nog duidelijker, je moet luisteren naar je lichaam en voldoende tijd nemen voor een moment voor jezelf. Voor mij is het onder andere ook heel belangrijk om echt even een rust moment te pakken i.v.m. mijn migraine. In deze blog lees je over mijn ervaring die ik heb opgedaan met de meditatie cursus van Toutes la vie.

 

Meditatie bij Tout la vie

Down to the earth

Het traditionele meditatie denken is geheel losgelaten in deze cursus, in deze cursus staat centraal om mensen in contact te laten komen met meditatie op een zodanige manier dat het voor iedereen toegankelijk is. Hierbij geldt dat de nadruk ligt om even een moment rust te nemen en alleen je te focussen op jezelf. Om deze focus te trainen zijn er in de vier lessen verschillende oefeningen zodat je deze rust leert te creëren. Persoonlijk vind ik beide wat hebben de zweverige wijze net zoals de down to earth uitleg.

Opbouw van de lessen

De cursus bestaat uit vier lessen. De lessen worden live via het platform zoom gegeven, iedere week op hetzelfde moment. De lessen hebben een duur van gemiddeld 1,5 uur. De complete cursus bestaat uit de elementen:

 • Vier online lessen van 1,5 uur in groepsverband
 • Persoonlijke begeleiding
 • Praktische tips
 • Negen geleide meditaties tijdens de les
 • Achtergrondinformatie over de onderwerpen: meditatie, het ego, ons bewustzijn, visualisatie, de stilte
 • Meditatieplanner
 • Set meditatie opnames
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep, waarbij je maandelijks aan kunt sluiten bij live meditaties en een plek om elkaar te inspireren
 • Certificaat

 

IMG_3243

Les 1

De eerste les, je leert de medecursisten kennen en iedereen vertelt iets over zichzelf. Het concept online een cursus volgen was voor mij niks nieuws, immers de OCAYP Challenge was ook online. Ik vind het super praktisch dat de lessen online waren. Het is een kwestie van laptop of tablet aan en gaan. Naja in dit geval laptop/ tablet aan en ontspan. Tijdens de meditaties mochten wij de camera’s uit zetten, op deze manier is het toch meer een moment voor jezelf. Iedere les heeft oefeningen, eerst is er een kort uitleg bij de oefening en vervolgens gaan we direct aan de slag. Na iedere oefening bestaat er de mogelijkheid om eventuele vragen stellen. In de eerste les stonden de in het teken om een meditatie kader te schetsen, hoe mediteer je, hoelang mediteer je en wanneer. Het huiswerk bij deze les was dan ook dat je de eerste week zou proberen om iedere dag 10 minuten te mediteren. Ik had daar persoonlijk totaal geen moeite mee, het ging mij makkelijk af en eerlijk gezegd kijk ik nog steeds iedere dag uit naar even dat momentje rust.

Les 2

In de tweede les stonden vooral de ademhalingstechnieken centraal. Hierbij werd uitgelegd wat voor een soort ademhaling je hebt, zit je ademhaling eerder hoog of zit deze lager? En middels oefeningen werd er geprobeerd om de ademhaling naar beneden te halen. Wanneer ik een stressvolle periode heb, krijg ik de ademhaling met moeite naar beneden simpelweg omdat je lichaam gewoon op stress/overlevingsmodus staat.

Les 3

In deze les stond de visualisatie meditatie centraal, hierbij moest je bepaalde zaken visualiseren en door dit te doen kwam je als het ware ter recht in je meditatie “trance”. Ik vond dit zeer interessant omdat bij mij persoonlijk het mediteren eigenlijk al vanzelf ging. Echter wanneer je begint met meditatie kan dit een ontzettend handige manier zijn om ervoor te zorgen dat je in de meditatie flow komt.

Les 4

Les vier, stiekem mijn favoriete les, in deze les kregen wij uitleg over klankschaal meditatie. Klankschalen zijn niet alleen voor de spirituele wereld zeer interessant, maar kan ook worden ingezet worden bij meditatie, ik moet zeggen een meditatie met klankschalen is zeer ontspannend. Tenslotte werd deze les afgesloten met een stilte meditatie.

De voordelen van meditatie op een rij

 • Ontspanning op maat
 • Eenvoudig te doen
 • Makkelijk in te brengen in je dagelijkse routine
 • Door consequent het huiswerk te doen en de lessen te volgen ontwikkel je een meditatie discipline
 • Er is veel ruimte voor hetgeen jezelf prettig vind
 • Kennis maken met verschillende vormen van meditatie : visualisatie meditatie ( variant op de chakra meditatie), klankschaal meditatie, begeleide vorm van meditatie en stille meditatie.

IMG_1749

Mijn ervaring met meditatie

Ik vond de cursus zeer leuk en interessant. Ik neem niet alleen leuke meditaties mee maar ben ook weer een ervaring rijker. Meditatie is echt wat voor mij en ik heb het nu zo verweven in mijn dagelijkse ritme dat het een vast element is geworden. Wat ik vooral meeneem van de cursus is dat meditatie op ieder moment van de dag kan en zo lang kan zijn als je zelf wilt, daarbij geldt dat je vooral moet doen wat goed voelt.

Al gaande weg merkte ik dat ik steeds dieper in de meditatie kwam, het gevolg hiervan was dat ik eigenlijk geen stembegeleiding meer benodigde. Om toch een prettig achtergrond geluid te hebben terwijl ik mediteer maak ik gebruik van de app Sonus Island, in deze app heeft men een eiland en op dit eiland kan men allerlei geluiden oproepen, persoonlijk vind ik het zee geluid het prettigst. Hieronder zie je een aantal foto’s van de app. Ik vind het een super fijne maar ook qua grafisch sterke app. Een echte aanrader dus. De app kan je hier vinden. Wat ik zo praktisch vind aan deze app is, dat er ook een timer functie op zit, zo kan je kiezen voor 3 min. / 10 min./ slaapstand. Het is zelfs mogelijk om Engelstalige begeleiding aan te zetten wanneer je dat prettig vind. Een kleine tip de app is ook super handig als je achtergrond geluid/muziek zoekt voor je yoga oefeningen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Mocht je nou denken van nou deze discipline heb ik niet ik wil liever dat iemand mij begeleidt terwijl ik mediteer, dat kan uiteraard ook, de cursus heeft namelijk ook een set begeleidingsmeditaties die je na afloop van iedere les krijgt toegestuurd.

Al met al ben ik zeer tevreden over deze cursus. Kortgezegd je bent een levenservaring rijker. Zo kan meditatie mij echt helpen om optimaal en effectief te ontspannen op momenten dat ik echt even naar me zelf moet luisteren. Tenslotte vind ik het heel erg leuk hoe Raphaëlle – eigenaresse van toutes la vie dat “het leven van iedereen” betekent – veel waarde en aandacht hecht aan een goede band met haar cursisten zodat ze nog beter meditatie advies op maat kan geven, ga zo door Toutes la vie!

Mocht je nou denken oeps ik heb de winactie gemist maar ik wil wel de cursus volgen, dan kan je via deze link meer informatie vinden.

 

IMG_3211 (2)

 

Budgettips: Huidverzorging

Tips voor thuis

In een aantal eenvoudige stappen een mooie verzorgde huid. Wie wil dat nou niet! Allereerst is het belangrijk dat je vaststelt welk huidtype je hebt. Voor het gemak onderscheid ik 4 huidtypes. Droog, vettig, “oud” of onzuiver. In deze blog zal ik tips en tricks vertellen die in principe bij al de 4 huidtypes toegepast kunnen worden.

IMG_5954

De basis

Een goede basis is het halve werk. Je hebt er vast wel eens van gehoord aloe vera! Ik ben persoonlijk helemaal fan van deze plant omdat ie niet alleen goed is voor je huid maar ook voor je haar! Een goede dag en nachtcrème zorgt voor bescherming en herstel van de huid. Maar welke dag- en nacht crèmes zijn echt goed. Hieronder vind je mijn persoonlijke top 3 van dag en nachtcrèmes.

 1. Kruidvat eigen merk
 2. Lidl Cien
 3. Nivea

 IMG_3245[8444]

Hydratatie

Een andere optie die ik zelf veel gebruik, is de aloe Vera crème. Het is koel, verzachtend en hydrateert direct. Perfect als je niet houdt van te veel poespas. Daarnaast kan de aloe Vera crème ook prima naast je dagelijkse dagverzorging en is het zelf in te zetten als dagcreme!

Oogroller

Mijn ultieme tip tegen ongewenste wallen! De action oogroller, hij kost maar €0.89 en binnen 3 dagen zag ik al resultaat. Oftewel zeker het proberen waard!

IMG_3248

Scrubjes & maskers

Ze zijn er in alle soorten en maten, voor een snelle en verzorgend masker raad ik je het moddermasker van aan. Ten aanzien van scrubben heb ik een eigen recept, Lientjes beauty Corner Natural skin scrub:

 1. Zorg ervoor dat je fijn Himalaya zout hebt (ongeveer 2,5 eetlepel)
 2. Honing 3 eetlepels
 3. Meng het Himalaya zout met 100 ml warm water (ongeveer 70 graden)
 4. Vervolgens voeg je de honing toe, laat het mengsel nog iets afkoelen.
 5. Breng het mengsel aan met een roterende beweging (ietwat druk is voldoende)
 6. Laat dit mengsel voor ongeveer 30 minuten zitten

*mocht je allergisch zijn voor één van de ingrediënten maak dan geen gebruik van dit recept.

De zoutsteen die hieronder te zien is op de foto is ook zeker te gebruiken als scrub-zoutsteen. Echter wanneer je een gevoelige huid is het beter om te gaan voor een fijnere scrub zoals hierboven beschreven.

Mocht je graag zelf aan de slag gaan met Himalaya zout, de producten zijn verkrijgbaar bij Ruben Robijn:

Fijn Himalaya zout 

Zout-scrubsteen 

IMG_5952IMG_5949

Lees ook : Mooi & Fris: Gezichtsbehandeling

Leestip van de maand: De maand juni, alles wat je moet weten over migraine

De maand juni, alles wat je moet weten over migraine

Migraine, je hebt er vast weleens van gehoord. Misschien heb je het zelf of misschien ken je iemand die het wel eens heeft. Maar wist je ook dat mensen chronische migraine kunnen hebben? Ik heb zelf chronische migraine en mijn eigen ervaring is dat veel mensen niet echt weten wat dit betekent en hoe ze hiermee om moeten gaan. De maand juni staat internationaal in het teken voor mensen met chronische migraine. In mijn blog wil ik uitleggen wat chronische migraine voor mij betekent en welke remedies ik gebruik om het te onderdrukken.

 

Wat is migraine ?

Kort gezegd is migraine een aandoening waarbij de bloedvaten plotseling vernauwen en vervolgens weer verwijden. Het inkrimpen en plots weer uitzetten zorgt voor de aanval en dus ook voor de pijn. Het is belangrijk om migraine te onderscheiden van een gewone hoofdpijn. Immers bij een migraine aanval heb je niet alleen verschrikkelijke pijn in en aan je hoofd maar kan het ook zijn dat je je niet meer kan bewegen of je niet meer verstaanbaar kan maken. Migraine is een serieus te nemen ziektebeeld. Zware migraine – zoals ik die heb – wordt ook gezien als een handicap (bron: Ministerie OCW 2010).

 

Mijn medische traject

Al redelijk jong werd ik gediagnosticeerd met chronische migraine. Naar mate ik ouder wordt, worden de aanvallen steeds heftiger. Vorig jaar hebben ze dan ook in het ziekenhuis een hersenscan gedaan om uit te sluiten dat het niks anders zou kunnen zijn dat mijn migraine. Ik kan je één ding vertellen: super lang wachten op z’n uitslag is slopend. De mensen met vooral chronische migraine zullen dit wel kennen, er is geen echt medicijn dat helpt/werkt tegen migraine.

De medicijnen die ik allemaal voorgeschoteld heb gekregen, zijn medicijnen die eigenlijk andere ziektebeelden bestrijden. Maar omdat ze bepaalde symptomen kunnen bestrijden, worden ze ingezet als migraine middel. Een aantal veel voorkomende medicijnen die voor migraine bestrijding worden gebruikt:

 • Aanvalsmedicatie
  • Triptanen, zoals Maxalt, Almotriptan, Eletriptan
 • Preventieve medicatie
  • β-blokkers zoals propranolol

 

Aangezien men tot op de dag van vandaag niet weet hoe migraine ontstaat en wat de lange termijn gevolgen kunnen zijn, is het natuurlijk moeilijk om het wondermiddeltje te vinden. Sommige bedrijven hebben interessante remedies bedacht om de migraine te onderdrukken, bekende methoden zijn de botox injecties en de elektrische impulsband. Naar mijn mening zijn dit alles behalve gezonde opties, immers als je niet weet wat de oorzaak van een probleem is – en je gaat en je gaat zomaar botox of elektriciteit gebruiken – dan kunnen de lange termijn gevolgen misschien negatief uitpakken.

 

Ook in Amerika wordt er veel onderzoek gedaan naar de perfecte remedie voor migraine, op dit moment is men bezig met het ontwikkelen van een EPI pen maar dan voor migraine patiënten.

 

Mijn remedies

Aangezien ik al heel wat jaren met migraine rond loop en veel dingen heb uitgeprobeerd, wil ik deze graag met jullie delen. Het kan zijn dat je aan sommige punten wat hebt en aan andere wat minder, dit komt simpelweg omdat iedereen z’n eigen triggers heeft en z’n eigen remedies ontwikkeld.

 

Triggers

Allereerst is het belangrijk voor migraine patiënten dat ze weten welke triggers ze hebben. Triggers zijn omstandigheden waardoor je migraine begint op te komen. Veel voorkomende triggers zijn licht, geur, geluid stress, emoties, hormonen, voeding en nog veel meer. Ik heb zelf veel last van de triggers licht, geluid, geur en stress. Naast dat licht voor mij een trigger is ben ik ook heel gevoelig voor licht, daarom draag ik dan ook altijd een zonnebril en ja ik heb alle soorten en maten. Ten  aanzien van geur kan ik sowieso niet tegen mier zoete geurtjes, dit is dan ook voor mij meteen een trigger. Bij de trigger geluid heb ik zelf voornamelijk last, wanneer iemand iets verteld en de toeschouwers onderling met elkaar zitten te fluisteren oftewel geroezemoes.

 

Alternatieve geneeswijzen

Naast alle tabletjes is het soms ook handig om naar alternatieve geneeswijzen te kijken. Zoals acupunctuur, guasha of het volgen van bepaalde voedingsschema’s . Voor deze remedies geldt baad het niet schaad het niet!

 

Daith piercing

Een redelijk goede remedie voor mij in ieder geval was het zetten van een daith piercing. Vooral toen de piercing net gezet was merkte ik enige verlichting. Tot op de dag van vandaag is m’n migraine natuurlijk niet verdwenen maar haalt de piercing naar mijn idee wel de scherpe kantjes er vaak vanaf. In het geval van een daith piercing geldt ook weer baad het niet schaad het niet en het ziet er ook niet verkeerd uit!

IMG_6821

Edelstenen

Zoals jullie weten heb ik een innerlijk edelstenen vrouwtje en daarom heb ik mij ook verdiept in welke stenen behulpzaam kunnen zijn met migraine, hierbij de top vijf stenen op een rij:

 1. Amethist: Heeft een zuiverende werking op het lichaam en heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel.
 2. Bergkristal : Heeft een zuiverende en verkoelende werking.
 3. Rozenkwarts: Heeft een verzachtende en kalmerende werking.
 4. Aquamarijn : Heeft een kalmerende werking.
 5. Lapis Lazuli : Helpt stress te verminderen ( werkt in de triggersfeer)

Je kunt er voor kiezen om de stenen bij je te dragen in de vorm van een ketting, armband of losse steen. Dit kan je vooral gebruiken als een preventieve aanvalsonderdrukking.

IMG_2255

Op het moment dat je een aanval hebt, kan je ook gebruik maken van edelstenen. Ruben Robijn verkoopt Headache/ Migraine relief crystals in de soorten bergkristal en rozenkwarts. Om te kijken of het ook daadwerkelijk werkt heb ik deze headache/ migraine crystals uitgeprobeerd.

IMG_2232

 

Op het moment dat ik een stevige aanval kreeg, heb ik mezelf terug getrokken in een donkere ruimte, daarbij hebt ik de headache/ migraine Crystal op mijn voorhoofd gelegd, de eerste 5 minuten voelde ik geen verschil, op zich was de steen lekker koel maar het hielp op dat moment niet. Echter na 10 minuten merkte ik wel verschil het leek zelfs alsof de steen een pulserende beweging maakte waarmee de pijn er als het ware uit gezogen werd. Ja beste lezers dit klinkt een beetje raar, maar ik was helemaal verbaast. Vervolgens heb ik ook nog gebruik gemaakt van het speciaal ontworpen migraine elixer. Dit elixer heb ik samen met Ruben Robijn ontwikkeld, immers ik als grote aquagems-fan vond het wel een goede zet om te kijken of het mogelijk is om een migraine elixer te maken.

IMG_2252

Tijdens deze aanval heb ik geen andere middelen tot mij genomen, en mijn aanval was – na het moment dat ik me teruggetrokken had – binnen 50 minuten was de scherpe rand verdwenen (hetgeen voor mij een wonder is). In mijn geval zorgen de edelstenen voor enige verlichting en verkoeling! Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik zelf ontzettend verbaasd was, maar tegelijkertijd was ik ook zeer blij met een nieuwe remedie!

IMG_2233

Mocht je nou denken van heey dat is interessant, ik wil dit ook weleens proberen! De bergkristal en rozenkwarts headache/ migraine relief stones vind je hier.

Mocht je ook interesse hebben in het anti-migraine edelsteen elixer dan raad ik je aan om de Facebook pagina van Ruben Robijn in de gaten te houden! Immers Ruben Robijn geeft in samenwerking met Lientjes Beauty Corner een anti-migraine edelstenen elixer weg! In ieder geval gelden de volgende regels :

 • Volg ons beide op IG (de linkjes naar onze IG pagina’s zullen in de FB post worden vermeld)
 • Geef het bericht een like en een comment

Ik wens je veel succes met deze winactie en hopelijk is het voor jou ook een nieuwe anti-migraine remedie!

IMG_2262

De Migraine app

Een hele praktische tip om meer inzicht te krijgen in het patroon van je aanvallen, de duur en de triggers raad ik je aan om gebruik te maken van de migraine buddy app. Op deze wijze heb je alle aanvalsinformatie in een duidelijk overzicht, dit is niet alleen handig voor je zelf maar ook handig om te gebruiken bij je medisch behandelplan. De app is geheel gratis te downloaden : IOS / Android .

 

De top vijf meeste irritante opmerkingen over migraine

En tenslotte de vijf meest irritante uitspraken die mensen doen over migraine!

 1. Ach meid is zeker z’n vrouwending , is vast hormonaal.
 2. Ach het is een hoofdpijntje.
 3. Wat een verwaand nest, die loopt altijd met der zonnebril op.
 4. Mijn tante/buurman/nicht had ook migraine, maar die is er wel van afgekomen, het is gewoon een kwestie van loslaten.
 5. Ik heb ook hoofdpijn hoor.

Deze opmerkingen zijn verschrikkelijk irritant als je ze vaak hoort en het laat daarbij ook enige onwetendheid zien. De perfecte oplossing voor migraine bestaat niet maar hopelijk kan je je eigen remedies ontwikkelen om het dragelijker te maken!  Hartelijk dank voor het lezen van mijn blog , voor meer leuke en interessante blogs kan je je abonneren voor de nieuwsbrief mail, op deze wijze mis je nooit het laatste blog nieuws van Lientjes Beauty Corner.

Tea Time: Detoxing met thee

Welkom terug op mijn blog ! Dit keer lees je in mijn blog alles over mijn 15 daagse teatox challenge. Vijftien dagen lang ben ik mijn dag begonnen met een teatox theetje en heb ik ook mijn avond afgesloten met een teatox theetje. In deze blog kom je alles te weten over de challenge en de theetjes die ik geprobeerd heb.

Wat is detox?

Detoxing? Je hebt er vast wel van gehoord, maar wat is detoxen eigenlijk? Simpel gezegd houdt detoxen in dat je je lichaam reinigt van allerlei toxische stoffen. Je geeft daarbij de nieren en lever een boost, zodat alle afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Detoxen kan op verschillende manieren, zo kan je o.a. :
•       Gebruik maken van bijvoorbeeld Guasha.
•       Gebruik maken van diverse detox dieet-programmas.
•       Gebruik maken van sapkuren / edelstenenwater
•       Doen aan Acupunctuur
•       Detox thee drinken

In deze blog vertel ik alles wat je moet weten over detoxing met thee. Allereerst is het belangrijk om te realiseren dat een detox alleen maar goed kan functioneren wanneer je gezond eet en veel water drinkt. Zo zorg je ervoor dat de afvalstoffen snel afgevoerd kunnen worden.

Thee & detoxing

Maar waarom dan thee ? Voor mij was de keuze heel simpel, ik ben gek op thee en was heel benieuwd of een detox kuur wat voor mij zou zijn. In het verleden heb ik veel IMG_0415amedicijnen moeten slikken en deze zijn alles behalve goed geweest voor mijn lichaam. Daarom was thee detoxing ook een leuke en interessante methode om te kijken of ik daadwerkelijk er baat bij had.

Een tijdje geleden, zoals je hebt kunnen zien op mijn Instagram ben ik begonnen met het drinken van edelstenenwater. Het resultaat was kort gezegd verbazingwekkend! Sinds dat ik edelstenenwater drink heb ik geen last meer van een opgeblazen gevoel, dit is niet alleen fijn maar het geeft je zelfbewustzijn ook zeker een boost! Daarom was ik ook zeker benieuwd naar de resultaten van teatox.

IMG_0379a

Mijn ervaring

Zoals je op de foto kan zien, zijn de producten die ik gebruik afkomstig van detoxshop.nl. Het 15 daagse detox programma bestaat uit een ochtend theetje en een avond theetje.

De ochtend mix is een samenstelling uit verschillende natuurlijke stoffen, waaronder groene thee, hierdoor is het een lichte maar ook frisse thee voor in de ochtend. De dosering is erg belangrijk niet alleen voor de smaak maar ook voor de werking, 1 tot 1.5 theelepeltje is dan ook meer dan voldoende.

Hetgeen mij erg opviel was dat ik bij  ochtend thee sneller een vollere blaas had en dus ook veel vaker naar het toilet moest. Na 2 dagen merkte ik dan ook zeker al een onderscheid, de afvalstoffen werden lekker afgevoerd en ik merkte dat ik minder vocht vast hield en dat ik me zelfs fitter voelde!

De avond thee is wat steviger/ sterker dan de ochtend thee. Het is ook een mix van verschillende natuurlijke stoffen, het sinaasappel extract gaf het theetje een zoete maar ook frisse smaak. Bij de gemiddelde avond thee moet ik meestal denken aan een zware kruiden thee, of zoals ik ze noem van die hooitheetjes. Maar dat is deze avond thee zeker niet, door de afstemming van de verschillende ingrediënten is het een frisse thee met een zoet randje.

Al met al ben ik super tevreden met deze detox thee, voordelen waren voor mij vooral dat het makkelijk aansluit op mijn reeds bestaande eetpatroon, dat het klaarmaken snel en gemakkelijk gaat, mij fitter heeft gemaakt en dat het ook nog eens goed smaakt!

Ben jij door het lezen van dit blog geïnteresseerd geraakt in detoxing met thee? Dan vind je hier de link naar de gebruikte producten.

Mooi & Fris: Gezichtsbehandeling

Het is weer eens tijd voor een beauty blog! Deze keer ga ik je alles vertellen over het thema gezichtsbehandeling! Velen van jullie zullen wel een vaste routine hebben qua gezicht & huidverzorging. Over mijn homemade tips komt binnenkort nog een blog. In dit blog deel ik mijn ervaring over de gezichtsbehandeling die ik heb ondergaan bij Mooi & Fris in Houten. Ik ben al eerder bij beautysalon Mooi & fris geweest, destijds heb ik geschreven over het thema lash lifting!

IMG_5702

De behandeling

Allereerst werd er een gezichtsanalyse uitgevoerd, hierbij werd vastgesteld dat ik geen onzuiverheden had, maar dat ik wel een ietwat droge huid had en dat hier en daar en meer pigmentatie is op mijn huid. Na de gezichtsanalyse werd er een behandelplan vastgesteld, hierbij werd vastgesteld dat ik geen scrub behandeling behoefde. Maar dat de behandeling vooral van hydraterende aard moest zijn. Verder moest er ook rekening gehouden worden met mijn huid i.v.m. mijn hooikoorts, op dagen waar ik veel last heb van hooikoorts is mijn huid namelijk branderig en opgezet. De gebruikte producten zie je hieronder op de foto.

IMG_5574

Zoals op de foto te zien is maakt mooi & fris gebruik van de producten van AHAVA. De producten van AHAVA zijn van natuurlijke aard en bevatten geen chemische componenten. Verder geldt dat deze producten vegan zijn en dat je ze ook kunt gebruiken voor een gevoelige huid. Het is zeker de moeite waard om de video hieronder van AHAVA te bekijken!

De behandeling verliep in verschillende fasen, allereerst werd mijn gezicht gereinigd en stap voor stap werden de verzorgende producten aangebracht, tenslotte werd de behandeling afgesloten met een zeer aangename schoudermassage. Het overzicht van de behandeling:

 1. Reiniging
 2. Toning water
 3. Renewal peel
 4. Hydratatie masker
 5. Massage ( schouder)
 6. Passende verzorging, in mijn geval en dagcrème gemixt met een soort van natuurlijke bruiner.

Mijn ervaring

Ik vond het een zeer leuke en aangename ervaring. Om ervoor te zorgen dat je de juiste producten gebruikt voor je huid is het zeker aan te raden om b.v. door een schoonheidsspecialiste een huidanalyse te laten doen. Dit voorkomt onder andere dat je in de toekomst bijvoorbeeld huidproblemen krijgt, immers zij kunnen je van te voren vertellen of je bijvoorbeeld aanleg hebt voor bepaalde huidproblemen. Zo moet ik zelf opletten dat mijn huid niet te droog wordt. Al met al vond ik het een super leuke en interessante ervaring, ik raad het daarom jullie ook zeker aan om een keer dit uit te proberen!

IMG_5540

Alles wat je moet weten over hooikoorts

Dit keer een blog over een minder leuk onderwerp, namelijk hooikoorts! Als je hooikoorts hebt, lees dan vooral verder, in deze blog lees je mijn tips en tricks om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van mijn hooikoorts! Happy Reading!

Heb ik hooikoorts of niet?

Om een indicatie te krijgen of je hooikoorts zou kunnen hebben of niet, is het allereerst verstandig om te kijken of je last hebt van de volgende symptomen:

 • loopneus en wat later juist een verstopte neus;
 • hoofdpijn;
 • kriebelhoest;
 • niesbuien;
 • jeukende, branderige en tranende ogen;
 • gezwollen en rode ogen;
 • branderige keel, keelpijn;

Heb je drie symptomen of meer dan is het zeker verstandig om je huisarts te bezoeken. Bij mij komen deze symptomen al snel opzetten als de winter voorbij is. Soms al iets eerder als het een zachte winter is geweest. Daarnaast is het ook handig om de hooikoortschecker in te vullen.

Wat kan de huisarts voor mij betekenen?

Als je huisarts heeft vastgesteld dat je daadwerkelijk hooikoorts hebt – dit  kan door middel van een test maar ook omdat bijvoorbeeld de symptomen overduidelijk zijn – kan de huisarts je drie verschillende medicijnen voorschrijven : tabletjes, oogdruppels en neusspray. Voor de tabletjes geldt altijd dat je deze al moet gaan innemen voordat het hooikoortsseizoen begint! Deze combinatie van producten werken bij mij goed, echter op sommige dagen is de hooikoorts moeilijker te bestrijden met deze medicijnen omdat er dan bijvoorbeeld meer pollen in de lucht zijn. Om in te kunnen schatten of het een “heftige” pollen dag wordt, check ik altijd even de pollen radar.

Daarnaast geeft de Thuisarts ook nog een aantal handige adviezen:

 • Houd er rekening mee dat vooral op zonnige en winderige dagen er veel stuifmeel in de lucht zit. Binnenshuis heeft u daar het minste last van. Gesloten ramen voorkomen dat het stuifmeel gemakkelijk binnenwaait.
 • Draag buiten een zonnebril.
 • Aan zee en hoog in de bergen zit minder stuifmeel in de lucht dan in het binnenland. U kunt proberen hiermee rekening te houden bij de keuze van uw vakantiebestemming.
 • Laat uw wasgoed niet buiten drogen want dan komen er pollen in.
 • Ga niet zelf grasmaaien. “

Mijn remedies

Naast de reguliere medicijnen die ik heb verkregen via de huisarts – zie  de kopfoto  – heb ik dankzij een aardige medewerker van Ruben Robijn een natuurlijke anti-hooikoorts tip gekregen. Deze tip is het bij je dragen van de zogenoemde anti-hooikoorts steen, voor alle die nu denken jeetje kan z’n zweef iets mij echt helpen met mijn hooikoorts. Allereerst is het niet zo zweverig als je denkt, de steen heeft een bepaalde vibratie en deze vibratie heeft effect op je cellen, waardoor je cellen in sommige gevallen beter tegen de hooikoorts (lees allergie) bestand zijn. Deze anti-hooikoorts steen draagt de naam Aquamarijn.

IMG_5892

Wanneer je de steen bij je draagt, middels een hangertje of in je broekzak heb je het meeste effect van de steen. Ik heb het zelf uitgetest en ik moet zeggen dat ik wel verschil merkte zo had ik minder last van een brandende ogen en “opgezette huid”. Mijn motto was dan ook baadt het niet dan schaadt het ook niet, maar in dit geval heb ik echt wat aan de werking van de aquamarijn. Zeker een aanrader dus!

Mijn persoonlijke favoriet, deze mooie Aquamarijn hanger! Hij is niet alleen behulpzaam tegen hooikoorts maar is naar mijn mening ook zeer fashionable!

IMG_5914

p.s. Bij Ruben Robijn kan je de stenen die hierboven afgebeeld zijn verkrijgen ❤

Home musthaves: ikwileenposter.nl

Deze keer een blog over wooninspiratie! Niet alleen vind ik het super leuk om mijn wooninspiratie met jullie te delen maar vind ik het ook super leuk om nieuwe items voor ons eigen nieuwe huisje uit te zoeken. Zoals jullie weten is het proces van ons nieuwe huis in volle gang! Daarom zal ik ook in mijn woonreeks blogs allerlei tips en tricks geven van de aankoop van het huis tot aan het inrichten ervan! Deze blog gaat over een musthave item die iedere woonkamer en keuken een nice touch geeft! Ik heb het natuurlijk over de posters van ikwileenposter.nl .

Ikwileenposter.nl

Is een webwinkel die gespecialiseerd is in het ontwerpen van zeer toffe posters! Zij hebben een zeer breed en leuk assortiment aan posters. Ik heb gekozen voor de volgende posters!

Knipsel

De linker poster spreekt mij aan omdat ik een echte keukenprinses ben en daarom kan deze poster natuurlijk niet missen in onze keuken! De rechter is een poster die een sterke boodschap bevat, de poster ziet er niet alleen mooi uit maar het heeft ook een duidelijke en waardevolle boodschap, geen uitdaging is te groot!

IMG_8917

Een huis kopen is op zich al een uitdaging, maar het stylen van een woning is al helemaal een uitdaging. Gelukkig vind het helemaal geweldig om ons nieuwe paleisje in te richten en met deze gave posters gaat dat helemaal lukken!

De kwaliteit van de posters is zeer degelijk en ze hebben een zeer mooie glans, ik heb ze ingelijst met een houtkleurige lijst, dit om te zorgen voor een groter contrast tussen het poster en de omgeving. Hierdoor valt de poster nog meer op, oftewel een echte eyecatcher!

 

 

Ik ben helemaal happy met deze gave posters, ben je door het lezen van mijn blog ook geïnteresseerd geraakt in deze awesome posters, neem dan zeker een kijkje op hun website!

p.s. een leuke tuin tip! Ikwileenposter verkoopt ook super leuke tuinposters!

Yoga Challenge OCAYP: Deel II

Na alle lessen gevolgd te hebben, deel ik via mijn blog mijn ervaring over de Yoga Challenge. Het heeft een tijdje geduurd om deze blog weer op te pakken, maar ik ben er weer dus let’s go! Wat ik sowieso echt super fijn vind aan de online yoga lessen is dat je voor iedere oefening een duidelijke uitleg krijgt over het doel en de werking van de oefening.

IMG_5694.jpg

Yoga is voor mij een ontspan-moment, daarom is het in stressvolle tijden voor mij heel lastig om in de yoga mode te komen. Je hoofd leeg maken klinkt makkelijker dan je denkt! Ik heb ondertussen heel wat handige remedies ontwikkeld om ervoor te zorgen dat ik uiteindelijk toch in de yoga mode kom, zo zorg ik ervoor dat ik altijd edelstenen heb staan in de ruimte waar ik van plan ben om yoga te gaan doen en ja op de een of andere manier werkt dat!

Hieronder zie je een foto van mijn standaard yoga-gear!

IMG_5701.jpg

Mijn tip als je begint aan yoga of aan deze cursus, zorg ervoor dat je kleding aan hebt die lekker zit. Dus als jij je comfy voelt in je pyjama broek trek deze dan lekker aan. Ik wissel zelf af mijn een sportlegging of een regular legging ( leggings ze zien er niet altijd even charmant uit, maar zitten altijd lekker).

De Lessen

Les 3

In les 3 gaan we weer verder met het thema onderrug. Dit was voor mij niet alleen een zeer praktische les maar ook een zeer fijne les. Een aantal jaren geleden ben ik gevallen tijdens het schaatsen en daarbij heb ik zwaar mijn onderrug gekneusd. Sindsdien ben extra voorzichtig als ik zware dingen moet tillen en ben ik mij meer bewust van de houding van mijn rug. In deze les vond ik het zeer prettig dat de oefeningen zorgden voor een ontspannen onderrug zonder dat dit mij pijn deed.

De oefeningen die centraal stonden

 • Onderrug rol –> om zo naar je oorspronkelijke positie terug te keren (van situatie B naar A).
 • Knie en been strekken m.b.v. riem/sjaal om zo de soepelheid van het heupgewricht te bevorderen.
 • Tang oefening m.b.v. yoga blok, dit was mijn favoriete oefening

De materialen die nodig waren, waren simpel en makkelijk hanteerbaar zo had je een handdoekje en een sjaal nodig. Door deze oefeningen te doen, krijgen onze bewegingsspieren meer ruimte om hun daadwerkelijke functie uit te oefenen.

Les 4

Deze week staan de draaihoudingen voor de rug centraal om te zorgen voor een versoepeling. Naast de standaard uitleg video en oefeningen video zijn er deze week ook twee bonus video’s. Hetgeen wat ik echt super fijn vind is dat bij deze yoga sessie op een professionele en duidelijke wijze wordt uitgelegd hoe bepaalde oefeningen effect kunnen hebben op je gehele wervelkolom.

De oefeningen die centraal stonden:

 • De onderrug rol, om zo de bewegelijkheid te bevorderen in de onderrug
 • Lange zit op het yoga blok
 • Yoga strip plaatsen onder het holle gedeelte van je onderrug

In deze les kwamen de resultaten van de voorgaande lessen goed van pas. In de voorafgaande lessen heb ik de bewegelijkheid van mijn rug bevordert en in deze les heb ik mijn rug versoepeld.

Les 5

De laatste les van de onderrug. Om ervoor te zorgen dat deze yoga lessen effect blijven hebben, is het zeer belangrijk dat je de oefeningen blijft herhalen.

De oefeningen die centraal staan:

 • De super rol m.b.v. het yoga blok en dikke rol.
 • Normale plank met een ontspannende afronding & high plank
 • Child pose
 • Downward dog pose

In deze les kwamen twee van mijn favoriete yoga poses aan bod, de child pose & downward dog!

IMG_5671

Les 6

In deze les wordt aandacht besteed aan de bovenrug.

De oefeningen die centraal staan:

 • Dubbele strip ( onder hoofd tot onderkant schouderbladen )
 • Dubble strip met hip push
 • Mini cobra m.b.v. Yoga blok

De zithouding die hier aan bod kwam is een zeer fijne zithouding, door alle oefeningen is de kleermakerszit een zeer fijne zithouding om te ontspannen.

Les 7

In deze les ging Irene in op nek- en schouderklachten en welke oefeningen kunnen helpen om dit gebied weer soepel te krijgen. Door verkeerde zithoudingen en dus te veel naar voren te buigen beperk je je eigen bewegingsmogelijkheid.

De oefeningen die centraal staan:

 • Dubbele strip ( onder hoofd tot onderkant schouder bladen )
 • Dubbele strip en kleine bridge pose
 • Zittende adelaar
 • Volledige cobra pose

De zittende adelaar was een geweldige pose, door de begeleiding van Irene was deze pose echt een succes!

 

Les 8

In deze les ligt de focus op de ademhaling en het middenrif. Dit is een les die je zelf moet hebben meegemaakt om de ademhaling echt te kunnen begrijpen.

De oefeningen die centraal staan:

 • Contact maken met je adem d.mv. de Dunne rol met yoga strip.
 • Holle rug maken met coördinatie van corsetspieren.
 • Gestrekte Lunge met holle rug.

 

Les 9

Dit keer komen de omgekeerde houdingen aan bod. Dit heeft ten gevolg dat je bloedcirculatie omgekeerd is en dat heeft een zuiverend effect op de bloedsomloop, maar werk ook bloeddrukverlagend.

De oefeningen die centraal staan:

 • De wervels op de plaats laten komen door de omgekeerde dubbele strip.
 • Een roterende beweging waarbij je armen en benen in tegenovergestelde richting liggen van elkaar
 • Aanloopje naar Sirsana houding = hoofdstand
 • In de bonus video wordt de gehele hoofdstand behandeld.

Ik vond dit één van de leukste lessen, soms is het gewoon heerlijk om de spieren goed te stretchen. Na een aantal keer oefenen is de hoofdstand mij gelukt, wat een lastige maar ook mooie pose!

Les 10

De laatste les, wat ging de tijd snel! In deze les werden alle poses nogmaals op een rijtje gezet en herhaald! Deze les is super fijn om de oefeningen te blijven herhalen.

IMG_5691

Professionaliteit omringd met liefde voor yoga

Al met al vind ik de lessen zeer interessant en behulpzaam. Wat ging deze challenge snel! Er zijn leuke maar ook moeilijke oefeningen voorbij gekomen. Als je dit leest en je hebt last van rugklachten dan is Yoga zeker een optie om ervoor te zorgen dat je je klachten vermindert of in sommige gevallen zelfs helemaal laat verdwijnen.

Ik vind Irene een zeer fijne yoga docente, ze besteed zeer veel aandacht het correct overbrengen en daarnaast is zij ook erg begaan mijn haar yoga-leerlingen, je kan haar te allen tijde vragen stellen en deze beantwoord ze dan ook altijd heel erg fijn. Zo had ik een aantal weken terug door de nodige stress totaal geen yoga “mind-set” en kon mij dan ook zeer moeilijk concentreren, Irene begreep dat volkomen en dat vond ik echt super prettig.

Verder vind ik de materiaalkeuze ook zeer handig, je kunt namelijk zowel gebruik maken van echte yoga-gear of gewoon de spullen die je zelf voorhanden hebt.

Wat neem ik mee van deze yoga Challenge?

Allereerst veel liefde en warmte van de leuke yoga lessen. En verder natuurlijk de oefeningen, die ervoor zorgen dat ik mijn rug op een goede wijze kan laten ontspannen en bewegelijk kan houden!

Tenslotte verdient het volgende nog aandacht, ondanks dat Irene je niet face to face les gaf hadden de lessen toch een persoonlijke touch en gaven ze je een goed gevoel, zo zei Irene bij een wat zwaardere oefening laat maar trillen dat maakt helemaal niks uit!

Ben je nieuwsgierig geraakt na het lezen van dit blog? Neem dan zeker een kijkje op Yoga Ommen!

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑