Blog

Home musthaves: ikwileenposter.nl

Deze keer een blog over wooninspiratie! Niet alleen vind ik het super leuk om mijn wooninspiratie met jullie te delen maar vind ik het ook super leuk om nieuwe items voor ons eigen nieuwe huisje uit te zoeken. Zoals jullie weten is het proces van ons nieuwe huis in volle gang! Daarom zal ik ook in mijn woonreeks blogs allerlei tips en tricks geven van de aankoop van het huis tot aan het inrichten ervan! Deze blog gaat over een musthave item die iedere woonkamer en keuken een nice touch geeft! Ik heb het natuurlijk over de posters van ikwileenposter.nl .

Ikwileenposter.nl

Is een webwinkel die gespecialiseerd is in het ontwerpen van zeer toffe posters! Zij hebben een zeer breed en leuk assortiment aan posters. Ik heb gekozen voor de volgende posters!

Knipsel

De linker poster spreekt mij aan omdat ik een echte keukenprinses ben en daarom kan deze poster natuurlijk niet missen in onze keuken! De rechter is een poster die een sterke boodschap bevat, de poster ziet er niet alleen mooi uit maar het heeft ook een duidelijke en waardevolle boodschap, geen uitdaging is te groot!

IMG_8917

Een huis kopen is op zich al een uitdaging, maar het stylen van een woning is al helemaal een uitdaging. Gelukkig vind het helemaal geweldig om ons nieuwe paleisje in te richten en met deze gave posters gaat dat helemaal lukken!

De kwaliteit van de posters is zeer degelijk en ze hebben een zeer mooie glans, ik heb ze ingelijst met een houtkleurige lijst, dit om te zorgen voor een groter contrast tussen het poster en de omgeving. Hierdoor valt de poster nog meer op, oftewel een echte eyecatcher!

 

 

Ik ben helemaal happy met deze gave posters, ben je door het lezen van mijn blog ook geïnteresseerd geraakt in deze awesome posters, neem dan zeker een kijkje op hun website!

p.s. een leuke tuin tip! Ikwileenposter verkoopt ook super leuke tuinposters!

Advertenties

Yoga Challenge OCAYP: Deel II

Na alle lessen gevolgd te hebben, deel ik via mijn blog mijn ervaring over de Yoga Challenge. Het heeft een tijdje geduurd om deze blog weer op te pakken, maar ik ben er weer dus let’s go! Wat ik sowieso echt super fijn vind aan de online yoga lessen is dat je voor iedere oefening een duidelijke uitleg krijgt over het doel en de werking van de oefening.

IMG_5694.jpg

Yoga is voor mij een ontspan-moment, daarom is het in stressvolle tijden voor mij heel lastig om in de yoga mode te komen. Je hoofd leeg maken klinkt makkelijker dan je denkt! Ik heb ondertussen heel wat handige remedies ontwikkeld om ervoor te zorgen dat ik uiteindelijk toch in de yoga mode kom, zo zorg ik ervoor dat ik altijd edelstenen heb staan in de ruimte waar ik van plan ben om yoga te gaan doen en ja op de een of andere manier werkt dat!

Hieronder zie je een foto van mijn standaard yoga-gear!

IMG_5701.jpg

Mijn tip als je begint aan yoga of aan deze cursus, zorg ervoor dat je kleding aan hebt die lekker zit. Dus als jij je comfy voelt in je pyjama broek trek deze dan lekker aan. Ik wissel zelf af mijn een sportlegging of een regular legging ( leggings ze zien er niet altijd even charmant uit, maar zitten altijd lekker).

De Lessen

Les 3

In les 3 gaan we weer verder met het thema onderrug. Dit was voor mij niet alleen een zeer praktische les maar ook een zeer fijne les. Een aantal jaren geleden ben ik gevallen tijdens het schaatsen en daarbij heb ik zwaar mijn onderrug gekneusd. Sindsdien ben extra voorzichtig als ik zware dingen moet tillen en ben ik mij meer bewust van de houding van mijn rug. In deze les vond ik het zeer prettig dat de oefeningen zorgden voor een ontspannen onderrug zonder dat dit mij pijn deed.

De oefeningen die centraal stonden

 • Onderrug rol –> om zo naar je oorspronkelijke positie terug te keren (van situatie B naar A).
 • Knie en been strekken m.b.v. riem/sjaal om zo de soepelheid van het heupgewricht te bevorderen.
 • Tang oefening m.b.v. yoga blok, dit was mijn favoriete oefening

De materialen die nodig waren, waren simpel en makkelijk hanteerbaar zo had je een handdoekje en een sjaal nodig. Door deze oefeningen te doen, krijgen onze bewegingsspieren meer ruimte om hun daadwerkelijke functie uit te oefenen.

Les 4

Deze week staan de draaihoudingen voor de rug centraal om te zorgen voor een versoepeling. Naast de standaard uitleg video en oefeningen video zijn er deze week ook twee bonus video’s. Hetgeen wat ik echt super fijn vind is dat bij deze yoga sessie op een professionele en duidelijke wijze wordt uitgelegd hoe bepaalde oefeningen effect kunnen hebben op je gehele wervelkolom.

De oefeningen die centraal stonden:

 • De onderrug rol, om zo de bewegelijkheid te bevorderen in de onderrug
 • Lange zit op het yoga blok
 • Yoga strip plaatsen onder het holle gedeelte van je onderrug

In deze les kwamen de resultaten van de voorgaande lessen goed van pas. In de voorafgaande lessen heb ik de bewegelijkheid van mijn rug bevordert en in deze les heb ik mijn rug versoepeld.

Les 5

De laatste les van de onderrug. Om ervoor te zorgen dat deze yoga lessen effect blijven hebben, is het zeer belangrijk dat je de oefeningen blijft herhalen.

De oefeningen die centraal staan:

 • De super rol m.b.v. het yoga blok en dikke rol.
 • Normale plank met een ontspannende afronding & high plank
 • Child pose
 • Downward dog pose

In deze les kwamen twee van mijn favoriete yoga poses aan bod, de child pose & downward dog!

IMG_5671

Les 6

In deze les wordt aandacht besteed aan de bovenrug.

De oefeningen die centraal staan:

 • Dubbele strip ( onder hoofd tot onderkant schouderbladen )
 • Dubble strip met hip push
 • Mini cobra m.b.v. Yoga blok

De zithouding die hier aan bod kwam is een zeer fijne zithouding, door alle oefeningen is de kleermakerszit een zeer fijne zithouding om te ontspannen.

Les 7

In deze les ging Irene in op nek- en schouderklachten en welke oefeningen kunnen helpen om dit gebied weer soepel te krijgen. Door verkeerde zithoudingen en dus te veel naar voren te buigen beperk je je eigen bewegingsmogelijkheid.

De oefeningen die centraal staan:

 • Dubbele strip ( onder hoofd tot onderkant schouder bladen )
 • Dubbele strip en kleine bridge pose
 • Zittende adelaar
 • Volledige cobra pose

De zittende adelaar was een geweldige pose, door de begeleiding van Irene was deze pose echt een succes!

 

Les 8

In deze les ligt de focus op de ademhaling en het middenrif. Dit is een les die je zelf moet hebben meegemaakt om de ademhaling echt te kunnen begrijpen.

De oefeningen die centraal staan:

 • Contact maken met je adem d.mv. de Dunne rol met yoga strip.
 • Holle rug maken met coördinatie van corsetspieren.
 • Gestrekte Lunge met holle rug.

 

Les 9

Dit keer komen de omgekeerde houdingen aan bod. Dit heeft ten gevolg dat je bloedcirculatie omgekeerd is en dat heeft een zuiverend effect op de bloedsomloop, maar werk ook bloeddrukverlagend.

De oefeningen die centraal staan:

 • De wervels op de plaats laten komen door de omgekeerde dubbele strip.
 • Een roterende beweging waarbij je armen en benen in tegenovergestelde richting liggen van elkaar
 • Aanloopje naar Sirsana houding = hoofdstand
 • In de bonus video wordt de gehele hoofdstand behandeld.

Ik vond dit één van de leukste lessen, soms is het gewoon heerlijk om de spieren goed te stretchen. Na een aantal keer oefenen is de hoofdstand mij gelukt, wat een lastige maar ook mooie pose!

Les 10

De laatste les, wat ging de tijd snel! In deze les werden alle poses nogmaals op een rijtje gezet en herhaald! Deze les is super fijn om de oefeningen te blijven herhalen.

IMG_5691

Professionaliteit omringd met liefde voor yoga

Al met al vind ik de lessen zeer interessant en behulpzaam. Wat ging deze challenge snel! Er zijn leuke maar ook moeilijke oefeningen voorbij gekomen. Als je dit leest en je hebt last van rugklachten dan is Yoga zeker een optie om ervoor te zorgen dat je je klachten vermindert of in sommige gevallen zelfs helemaal laat verdwijnen.

Ik vind Irene een zeer fijne yoga docente, ze besteed zeer veel aandacht het correct overbrengen en daarnaast is zij ook erg begaan mijn haar yoga-leerlingen, je kan haar te allen tijde vragen stellen en deze beantwoord ze dan ook altijd heel erg fijn. Zo had ik een aantal weken terug door de nodige stress totaal geen yoga “mind-set” en kon mij dan ook zeer moeilijk concentreren, Irene begreep dat volkomen en dat vond ik echt super prettig.

Verder vind ik de materiaalkeuze ook zeer handig, je kunt namelijk zowel gebruik maken van echte yoga-gear of gewoon de spullen die je zelf voorhanden hebt.

Wat neem ik mee van deze yoga Challenge?

Allereerst veel liefde en warmte van de leuke yoga lessen. En verder natuurlijk de oefeningen, die ervoor zorgen dat ik mijn rug op een goede wijze kan laten ontspannen en bewegelijk kan houden!

Tenslotte verdient het volgende nog aandacht, ondanks dat Irene je niet face to face les gaf hadden de lessen toch een persoonlijke touch en gaven ze je een goed gevoel, zo zei Irene bij een wat zwaardere oefening laat maar trillen dat maakt helemaal niks uit!

Ben je nieuwsgierig geraakt na het lezen van dit blog? Neem dan zeker een kijkje op Yoga Ommen!

 

Horloge musthave : Storm London Nederland

Het is weer eens tijd voor een nieuwe blog! Op mijn insta konden jullie de vooraankondiging al zien, dit keer gaat mijn blog over mijn lievelings musthave item, horloges! Zoals jullie wel hebben kunnen zien, ben ik een rasechte horloge addict. De “klokken-tik” zat er bij mij dan ook al vroeg in. Horloges shoppen is dan ook een van mijn favoriete bezigheden. In deze blog vertel ik je alles over deze twee awesome horloges van Storm London Nederland!

Beide horloges

 

Allereerst zal ik wat vertellen over Storm London, vervolgens zal ik ingaan op de functionaliteit, design en kwaliteit van de horloges en tenslotte vertel ik jullie waarom ik dit merk zo bijzonder vind.

Storm London

Is een internationaal horloge merk en gelukkig hebben we in ons kikkerlandje ook een distributeur van Storm London, namelijk Storm London Nederland. Storm London bestaat sinds 1989 en heeft sindsdien een revolutie gestart in horloge-industrie. Zo heeft Storm London niet gekozen voor de traditionele vormgeving van horloges. Zo onderscheiden ze zich niet alleen op het gebied van design, maar ook op het gebied van materiaal gebruik. Op de webshop van Storm London Nederland zie je dat dan ook zeker terug, lekkere onconventionele designs die een eigen karakter hebben, kortom een horloge dat goed bij me past. De horloges die in deze blog aan bod komen zijn de Edolie Rose Gold & de Violina Ice Blue!

 

Edolie Rose Gold

 

IMG_6263

Design

Design is een ontzettend belangrijk aspect, want een horloge met een goed design matched goed bij bijna elke outfit! De grote klok is een echte eyecatcher terwijl de mesh band zorgt voor een elegante afwerking. Rose gold is de trendkleur van 2018, je kunt het met donkere en lichte stoffen combineren en het allerbelangrijkste: het design is tijdloos. Verder vind ik het ook zeker origineel om de horloges te voorzien van een eigen naam!

IMG_6203

Functionaliteit

De mesh band is eenvoudig af te stellen, het enige wat je nodig hebt is een kleine platte schroevendraaier om het Clipje te openen, om zo het bevestigingspaneeltje op de band af te stellen. Daarnaast hebben ze een dubbele vergrendeling aangebracht bij dit horloge, zodat de kans zeer klein is dat het horloge spontaan van je pols zou vallen. Kortom een krachtige eyecatcher!

Kwaliteit

Zoals je waarschijnlijk al op de foto kan zien, behoort dit horloge qua design, afwerking en functionaliteit tot de hogere klasse van horloges. Dit horloge heeft een 21 karaat rose gold vergulde wijzerplaatkast en band. De afwerking is tot in de puntjes verzorgd, de mesh band is stevig en omsluit je pols goed.  De wijzerplaat is lekker groot, maar is tegelijkertijd zeer elegant door de rose gold afwerking. Verder is het afdichtingsplaatje aan de achterkant van de wijzerplaat ook zeer degelijk. Een kleine tip tussendoor, wanneer je het batterijtje vervangt, let dan op dat je altijd het afdichtingsplaatje goed monteert, dit zorgt er niet alleen voor dat je horloge spatwaterdicht blijft maar ook dat er geen stof in je uurwerk komt. Tenslotte verdient nog opmerking dat na het afstellen van dit horloge, hij als gegoten zit, dat is zeker niet bij elk horloge vanzelfsprekend!

 

Violina Ice Blue

IMG_E7524

 

Design

Het design spreek mij zeer aan bij dit model, klein compact maar zeer elegant. Zoals je kan zien heeft de wijzerplaat een paarsblauwe ‘parelmoerachtige’ gloed. Samen met de stalen band kan dit horloge bij heel veel klerencombinaties gedragen worden. Een stalen band is in veel gevallen een gewaagde keuze, maar doordat de stalen band zeer verfijnd is vormgegeven, oogt deze materiaalkeuze juist elegant. Doordat men de wijzerplaat een bijzondere kleurcoating heeft gegeven, vindt er binnen het ontwerp een tegenstelling plaats die in zijn totaliteit weer leidt tot harmonisatie in het design. Dit horloge is klein, compact en sterk. De naam bij dit horloge vind ik dan ook zeker goed gevonden, enerzijds elegant en anderzijds ook stoer en krachtig.

IMG_E7544

 

Functionaliteit

De horlogeband bestaat uit verschillende schakels. Om ervoor te zorgen dat het horloge past, is het belangrijk dat je kijkt hoeveel schakels er eventueel tussenuit moeten. In mijn geval moesten er best wel wat schakels tussenuit, ik heb namelijk zeer kleine polsen. Het sluitingssysteem is op zeer elegante wijze verwerkt, op het eerste gezicht zie je namelijk niet waar de sluiting zich bevind. Dat is een bewuste keuze geweest van de designer om zo de horloge band een elegante en strakke uitstraling te geven.

IMG_E7540

 

Kwaliteit

Ook dit horloge verdient een plek in de hogere klassen horloges. Ondanks dat het horloge zeer sierlijk oogt, heeft hij een sterke constructie. De stalen band heeft een mooie strakke afwerking en heeft een fijne pasvorm. Zoals je hierboven al kon lezen, was ik echt onder de indruk van de wijzerplaat. De wijzerplaat heeft een blauw en “parelmoerachtige” coating waardoor de kleur van de wijzerplaat kan veranderen op het moment dat de lichtinval verandert.

 

Storm London is een verfrissend merk dat veel waarde hecht aan kwaliteit en een professionele uitstraling. Dat zie je niet alleen aan de website, maar ook aan de levering van mijn horloges. Deze waren keurig geleverd in deze stijlvolle doosjes.

IMG_6293

Kortom dit is een webshop waarbij de klant nog ouderwets koning is! Ze onderscheiden zich door hun eigen ontwerp en laten de traditionele designs van horloges los en dat vind ik ontzettend leuk om te zien! Oftewel Storm London ga zo door! Niet alleen vond ik het super leuk om mijn passie over horloges met jullie te delen, maar vond ik het ook leuk om jullie met een hip & hot merk in aanraking te brengen. Ben je enthousiast geraakt over dit merk neem dan zeker een kijkje op hun site.

P.s. Mocht je door het lezen van mijn blog enthousiast zijn geraakt en je eigen Storm London watch willen hebben, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang €5.- korting!

 

 

Tea Time met Lientjes Beauty Corner

Ditmaal heb ik de theetjes van Trending Tea geprobeerd!

Een perfecte dag begint voor mij met een kop thee en eindigt met een kop thee. Zoals jullie waarschijnlijk al op mijn Instagram hebben kunnen lezen, ben ik zeer grote thee fan! Nou ja diehard thee fan oftewel tea addict. Ik vind het altijd leuk om nieuwe theetjes uit te proberen om zo nog een grotere theevariatie te creëren bij mij thuis! Vandaag schrijf ik over de thee van Trending Tea, jullie kunnen lezen in deze blog wat mijn ervaring was met hun thee en ik geef een aantal handige theetips!

IMG_E6345

 

De smaken die ik geprobeerd heb

Zoals op de foto te zien is heb ik de volgende smaken geprobeerd:IMG_6383

 • Rooibos Appel
 • Van Gogh Special
 • Vrolijke gember

 

Trending Tea

Trending Tea doet hun naam in ieder geval eer aan, ik was verrast van de originele TTnamen van de smaken! Trending Tea bestaat sinds begin 2016, en heeft als doel om de harten te veroveren van de Nederlandse theedrinkers. Het is niet alleen van belang dat de wensen van klanten centraal staan maar ook dat de klanten een theetje drinken die ze echt lekker vinden, daarom vind ik het leuk dat Trending Tea ook het concept smaakprofiel toepast op hun website.

 

Mijn ervaring

Het aanleveren van het theepakket was perfect. Bij de drie zakjes thee zaten instructies, wat de beste water temperatuur is voor de desbetreffende thee. Zoals je op de foto kon zien heb ik gebruik gemaakt van mijn eigen thee-ei. Echter dat was niet per se nodig, Trending Tea voorziet je namelijk ook meteen van het bijpassende hippe theezakje ( ja dat vind deze theemaniak dus helemaal geweldig).

hip thee zakje

Mijn persoonlijke favoriet was de van Gogh Special, echter is het bij deze thee soort heel erg van belang om de juiste temperatuur water en de juiste hoeveelheid thee te gebruiken. Bij deze thee qua dosering geldt vooral less is more! De gember thee had een zeer interessante en intense smaak, dit is z’n typische thee die je langzaam opdrinkt terwijl je een boek leest, studeert, werkt of lekker netflixed! De Rooibos appel thee was van goede kwaliteit voor een rooibos thee! Ik heb in het verleden te veel rooibos gedronken dus ja ik kan eigenlijk geen rooibos thee meer zien. Mocht je wel een rooibos thee fan zijn dan is het zeker de moeite waard om dit theetje te proberen!

thee vrolijke gember

Al met al vond ik de smaken van de theetjes over de algehele linie goed smaken! Ik vond de theekaartjes zeer leuk en deze hadden duidelijke instructies. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een verassend theetje! De smaken die ik sowieso nog op mijn Tea wishlist heb zijn de smaken Green Lemon Tea, geluksthee & Blueberry magic!

3 thee tips, zo herken je de beste thee

 • Allereerst kijk naar de grote van de blaadjes, zijn deze ongeveer even groot ? Immers alle theetjes van top kwaliteit horen in principe dezelfde grootte theeblaadjes te hebben.
 • Hoe voelen de gedroogde theeblaadjes aan, zijn ze zacht (en dus niet te droog) dat is een goed teken!IMG_E6333
 • Hoe is de kleur van de natte thee bladeren, een goed teken is wanneer de thee bladeren een frisse en heldere kleur hebben.
 • Een ander belangrijk aspect is natuurlijk de geur van de thee, hoe ruiken de droge theeblaadjes? Een indicatie voor een goede thee is wanneer de thee blaadjes een frisse/volle geur van zich zelf hebben. Echter tegenwoordig voegen sommige thee fabrikanten geur- & smaakstoffen toe aan de theeblaadjes.
 • Last but not least, hoe smaakt de thee? Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste!

 

Na het lezen van dit blog geïnteresseerd geraakt? Neem een kijkje op de site van Trending Tea

Een gezonde levensstijl met Herbalife

Het is weer eens tijd voor een nieuwe blog! Dit maal vertel ik over mijn ervaring met de IMG_5629producten van Herbalife! In mijn korte YouTube filmpje zie je de unboxing van mijn Herbalife producten! Dat het ontbijt een belangrijk element is om de dag te starten weten we allemaal. Helaas hebben we soms net niet genoeg tijd om een volledig en gezond ontbijt tot ons te nemen. Daarom leek het mij dan zeker ook wat om de producten van Herbalife uit te proberen! Een gezonde levensstijl heeft verschillende facetten in deze blog zal ik voornamelijk ingaan op het aspect ontbijt. Om er voor te zorgen dat ik inzicht heb op wat ik tot mij neem en mijn beweging, heb ik op mijn telefoon de Lifesum app.

Herbalife

Herbalife is van origine een Amerikaans voedingsbedrijf dat bestaat sinds 1980. Sindsdien verdiepen zij zich in het optimaliseren van voedingsproducten. Niet alleen hebben zij producten voor een uitgebalanceerd voedingspatroon, maar bieden zij ook producten om het afvallen te bevorderen en hebben zij ook producten om sporters te ondersteunen. Verder geven zij ook veel informatie over gezonde voeding en kunnen ze je ook een indicatie geven welke producten het meeste bij je passen middels hun BMI Tool.

IMG_6347[7168]

Beginnen bij het begin

Op 2 februari ben ik begonnen met de producten van Herbalife, in de video hieronder kan je zien welke producten ik uitgeprobeerd heb!

 

Mijn ervaring met de producten  van Herbalife

Shake it baby shake it : De Formule 1 Shake

Bij de shake, zoals je in de video hebt kunnen zien, heb ik gekozen voor de smaak vanille. Herbalife heeft een zeer breed scala aan smaken,  zo heb je vanille, aardbei, cappuccino en ga zo maar door. De shakes zijn te gebruiken als evenwichtige maaltijd vervanger of IMG_6350als afval shake. De shakes zijn super eenvoudig te maken, het enige wat je hoeft te is 250 ml melk en twee eetlepels shake poeder in een shake beker te doen en voilà shaken maar!

 

Ik had in het begin verwacht dat ik de shakes zonder probleem zou kunnen drinken dit viel echter tegen. Ik moest ontzettend wennen aan de structuur en de smaak. Daarom heb ik allerlei variaties uitgeprobeerd. Hieronder heb ik een aantal inspiratie recepten toegevoegd van Herbalife.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Mijn persoonlijke favoriet die ik zelf bedacht heb, is de appel mix variant. Deze variant is super makkelijk te maken. Je snijdt een appel in kleine stukjes, vervolgens voeg je de shake toe en een vleugje kaneel en blenden maar! Na een week was ik gelukkig gewend aan de shakes! Tot mijn verbazing voelde ik mij ’s ochtends fitter en dat merkte ik ook tijdens mijn hardloop ronde! Kortom ik vind de shake praktisch en voel me fitter in de ochtend!

 IMG_6351

Tea Time met lemon kruidendrank

Wat thee betreft ben ik een echte thee addict te noemen, een van mijn favorieten theetjes is dan ook lemon! Daarom heb ik ook gekozen voor de lemon thee / kruidendrank. De thee heeft een poederachtige structuur en lost van zelf op in heet water. Persoonlijk vind ik de thee te zoet, maar mijn eigen herbalife coach had een top idee, een schijfje verse citroen bijvoegen en voilà de zoetigheid is als sneeuw voor de zon verdwenen.IMG_6362

 

Verfrissende mango met aloe mango

Ik ben een grote liefhebber van fruitwater. Daarom mijn ultieme tip ten aanzien van de Herbalife producten, namelijk het mango extract mengen met bronwater! Dit vind ik een heerlijk drankje, dat je de gehele dag kunt gebruiken. Wil je het nog chiquer? Maak dit drankje helemaal chique met ijsblokjes en een takje munt!

IMG_6353

De Herbalife App

Wanneer je beslist om de producten van Herbalife aan te schaffen, is het super handig om ook de Herbalife app te downloaden! Via de app kan je:

 • contact opnemen met je Herbalife coach om je voortgang of voedingsschema te bespreken.
 • bijhouden wat je op een dag tot je neemt
 • je lichaamsgegevens ingeven (zoals gewicht en taille)

 

De voor- en nadelen

Een groot voordeel vond ik ten aanzien van de shake dat deze zeer makkelijk en snel te maken is. Vooral als ik ‘s ochtends vroeg weg moet vind ik het super fijn om snel iets klaar te hebben wat ik met een goed geweten tot me kan nemen. Ik ben enerzijds positief verrast over de producten van Herbalife en anderzijds vond ik de shake en de thee ietwat te zoet! Maar door het uittesten van verschillende shake recepten en de gouden tip van de Herbalife coach smaken beide mij nu goed!

Ben je door het lezen van dit blog geïnteresseerd geraakt in de producten van Herbalife? Via deze link kan je je eigen proefpakketje aanvragen! Wees er snel bij want op = op! GRATIS PROEFPAKKET KLIK HIER!

Yoga Challenge OCAYP: Van Rugklacht naar Rugkracht Deel I

Zoals jullie al konden lezen in mijn blog “shine in 2018” ga ik de yoga challenge: OCAYP (=Online Critical Alignment Yoga programma) aan met als yogadocente Irene de Vos van Yoga Ommen. Yoga is voor mij niks nieuws, ik doe yoga al van jongs af aan en heb er altijd super veel plezier aan. Maar wat is yoga eigenlijk? Belangrijk is dat yoga voor iedereen wat anders inhoudt, dit komt doordat er verschillende soorten yoga zijn. Zo zijn er yogasoorten die zich alleen richten tussen de connectie van lichaam en ziel, yoga die sport gerelateerd is, yoga die helpt bij de verbetering van lichaamshouding en ga zo maar zo verder. Yoga betekent voor mij middels bewegingen ontspannen maar ook sportief bezig zijn. Zo heb ik veel plezier aan meditatieve yoga en running yoga. Maar het yoga concept van rugklacht naar rugkracht was voor mij nieuw! Dit programma dat ik volg staat beter bekend als Critical Alignment Yoga.

 

Wat is Criticial Alignment Yoga?

Helaas is stress een dagelijkse metgezel in ons leven. Stress op de lange duur kan in extreme gevallen niet alleen leiden tot psychische problemen, maar ook tot ernstige fysieke problemen zoals rug- en of schouderproblemen. Verder kan het ook zijn dat je door letsel rug- en of schouderproblemen hebt opgelopen.  Bij Critical Alignment Yoga combineert men medisch gedachtegoed met meditatieve energie. In de kern houdt het in dat je je lichaam vrij kunt bewegen zonder spanning. Op deze wijze is het mogelijk om bepaalde rug- en schoudergedeelten te ontlasten en tegelijkertijd te bewegen/versoepelen. Deze yoga challenge bestaat uit 10 yoga lessen die je online kan volgen! Online Yoga volgen is super praktisch voor mij zo kan ik overal en te allen tijde mijn Yoga sessie beginnen!

Vooraf aan de online Yoga lessen heb ik een zeer leuke en praktische email reeks ontvangen over rugklachten. Om jullie een indruk te geven over OCAYP, heb ik hieronder een teaser video geplaatst van Irene Vos.

Wat kan het voor mij betekenen?

In mijn geval heb ik last van mijn onderrug, dit komt doordat ik circa twee jaar geleden zeer lelijk ten val ben gekomen met een schaatsuitje, en ja dit was letterlijk met alle toeters en bellen erbij. Ik werd meteen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, gelukkig bleek daar dat mijn rug niet gebroken was maar dat ik twee wervels had gekneusd. Tot mijn grote verdriet heb ik daarna een aantal maanden mij slecht kunnen bewegen. Het simpele traplopen en zitten op een stoel was voor mij een zeer grote opgave. Tot op de dag van vandaag merk ik nog steeds dat er toch iets niet helemaal lekker zit bij mijn wervels in de onderrug, dat probleem merk ik vooral als ik ’s nachts verkeerd heb gelegen in mijn bed.

 

Mijn ervaring week 1

De eerste yoga les bij een nieuwe docent is bij mij altijd een kwestie van de kat uit de boom kijken. Zo dus ook ditmaal! Voor dat ik begin met de yoga sessie zorg ik eerst dat ik kopje thee bij de hand heb en rustige muziek op heb staan. Ik creëer als het ware mijn eigen meditatieve moment vooraf! Vervolgens log ik in zodat ik de online yoga les kan volgen. Ik vond het een leuke les, met veel handige informatie.

IMG_5639[7109]

 

Vooraf werd er uitleg gegeven over de rug en over de Hara en Solar Plexus, deze vormen het zwaartepunten in het bovenlichaam. Belangrijk was hierbij dat je je bewust werd van deze spiergroepen om zo vervolgens zorgvuldiger de oefening te kunnen doen. Een sterke onderrug is de eerste stap naar een sterkere rug!

De oefeningen

 • Onderrug rol ter versoepeling van de onderrug, met deze oefening breng je de wervels weer terug in hun oorspronkelijke stand en tegelijkertijd is het een massage voor je spieren.
 • Contact tussen hara (= 3 vingers onder je navel) en solar plexus (onderkant borstbeen) , de oefening deed mij denken aan de superman oefening echter maak je in deze oefening alleen gebruik van je benen en houd je rust in armen en schouders.
 • Stoeloefening hol en bol, bewustwording waar je zitbotten zitten, door het hol of het bol maken van je rug krijg je meer besef over je zithouding.
 • De eindontspanning, oftewel Shavasana dit duurt 10-20 minuten.

 

De les was goed te volgen, Irene geeft zeer duidelijke en rustige uitleg, dat vind ik echt super fijn! Verder zorgt ze er ook voor dat je ademhaling synchroon loopt met de oefening die je op dat moment aan het doen bent. Irene maakte vooral duidelijk dat de spanning die zich in je rug bevindt stap voor stap afgebouwd dient te worden. Deze video heeft bij mij nog meer bewust gemaakt over de houding, terwijl ik dit schrijf let ik op mijn houding hoe ik in m’n stoel zit.

 

Mijn ervaring week 2 

Na mijn pre yoga meditatie is het tijd om weer te beginnen aan een nieuwe yoga les, namelijk les 2! Door ontspanning verbeter je je bewegelijkheid. Vervolgens is het belangrijk om kracht en coördinatie op te bouwen. Deze week staat daarom kracht en coördinatie opbouw centraal.

IMG_5638

 De oefeningen

 • Dikke onderrug rol
 • Dikke onderrug rol met draaiende beweging, hierbij zorg je voor oplossen van de spanning. Op het moment dat ik naar rechts draai met mijn benen merk ik dat ik last krijg van mijn eerdere kneuzing. Mijn eerste grens was inmiddels gekomen. Om deze grens te kunnen verleggen heb ik contact opgenomen met Irene. Zij heeft speciaal voor haar online klas een facebook groep gemaakt waar je al je vragen kan stellen ten aanzien van OCAYP.
 • Dikke onderrug rol met optrekken van de knie, hiermee verleng je de rugspier en versoepel je het heupgewricht.
 • De tenen touch of in de lucht oefening zonder dikke onderrug rol.
 • De eindontspanning, oftewel Shavasana dit duurt 10-20 minuten.

Tijdens deze les gaf Irene dat het ook belangrijk is om je grenzen te bewaken. Indicaties dat je je grens bereikt is wanneer je bijvoorbeeld met je tanden klemt of als je je adem inhoudt. Belangrijk is om deze grenzen te accepteren maar daarbij te proberen om je grenzen te verleggen zonder dat je pijn of dergelijke dingen voelt.

 

Op naar les 3!!

 

Meer informatie vind je hier

 

 

 

 

 

 

Mooi en fris met Lash Lifting

In samenwerking met beautysalon Mooi & fris heb ik voor jullie Lash Lifting uitgetest!IMG_4721

In deze blog zie je niet alleen het resultaat en de behandeling, maar zal ik ook ingaan op alle voor- en nadelen t.a.v. Lash Lifting. Natuurlijk heb ik ook een video voor jullie van de gehele behandeling! Lash Lifting, wat is het nou eigenlijk? Lash Lifting is een eenvoudige manier om je eigen wimpers een boost te geven waardoor ze meer gespreid en meer omhoog gaan staan. Zoals jullie weten ben ik een zeer grote nepwimpers fan en daarbij geldt geen enkele set wimpers is te groot! Maar wat zou het toch heerlijk zijn als je de deur uit kunt met mooi gestylede wimpers en dat je er niks voor hoeft te doen.

 

De behandeling

Stap voor stap

 1. Geen oog make-up: Zorg ervoor dat je geen oog make-up op hebt voordat je de behandeling ondergaat, vervolgens worden je ogen nogmaals gereinigd voordat de behandeling begint.
 2. Het afplakken: De onderkant van je ogen wordt “afgeplakt”, dit om je huid, maar ook om je onderste wimpers te beschermen.
 3. Aanbrengen van de pads: Vervolgens worden de pads aangebracht, deze siliconen pads zijn er in 3 maten S, M en L. Het is cruciaal om te kiezen voor een pad die bij je wimpers past, de professional weet welke pad het meest geschikt is voor jouw wimpers.IMG_4680
 4. Het bevestigen van de wimpers aan de pads: dit gebeurt met een lijm en een handige tool. De wimpers worden op deze wijze omhoog gezet en de haarschubben gaan open.
 5. Het permanentje: Op je wimperaanzet wordt “perm” lotion aangebracht (deze lotion heeft een roze kleur), de lotion heeft een inwerkingstijd van 10 minuten en moet daarna verwijdert worden.
 6. Het fixeren van de krul: De krul wordt gefixeerd door een fixing lotion. Deze lotion fixeert de krul en sluit de haarschubben.
 7. Het Verven: De wimpers worden vervolgens geverfd, in mijn geval hebben we gekozen voor zwarte verf van Refectocil.
 8. Verwijderen overtollige verf en verzorging : Dit wordt bewerkstelligd door de nourishing serum die reinigt en verzorgt.
 9. Na de behandeling is het van belang dat men 48 uur de wimpers niet in contact brengt met water.

 

 

De voor- en nadelen

VoordelenIMG_4671

 • Het ziet er natuurlijk uit.
 • Je hebt er 6 tot 8 weken plezier van.
 • De kans op huidirritatie is nihil in vergelijking tot het aanbrengen van wimperextensions, immers er wordt niks aangebracht op de huid.
 • Door het aanbrengen van de verf lijken je wimpers langer, dat komt omdat het topje van je eigen wimper pas zichtbaar wordt wanneer deze geverfd is.
 • Wil je vervolgens nog meer volume dan kan je ook nog gebruik maken van mascara.
 • Na circa 8 weken is de Lash Lift uitgegroeid.

 

 

Nadelen

 • Als de permanent vloeistof niet goed aangebracht wordt – op de topjes van de wimpers wordt aangebracht – dan kan dit tot gevolg hebben dat je wimpers “verbranden”. Ga dus altijd naar een professional!
 • Je moet 48 uur niet in contact komen met water. Dus ook oppassen als je gaat sporten. En het is beter geen mascara aan te brengen in deze tijd.
 • Als je niet voor het goede formaat wimper pad kiest dan kan het zo zijn dan de krul van je wimpers juist te veel of juist te weinig is. Echter een professional weet welk formaat bij jouw wimpers past.

IMG_4628[7072]

Een top resultaat, de gouden stappen

Een aantal handige tips waar je zeker op moet letten als je kiest voor een Lash Lift.

 1. Laat altijd een professional een Lash Lifting doen, heeft de desbetreffende IMG_4682professional een erkend diploma ?
 2. Wat is je totaal indruk van de salon, oogt het schoon en wat vinden anderen?
 3. Stel vragen over de behandeling, een serieuze beautysalon neemt tijd voor zijn klanten en vinden het niet moeilijk om je vragen te beantwoorden.
 4. Zijn er before & after foto’s aanwezig en welke indruk geven deze?
 5. Een professionele ‘Lash Lifter’ zal altijd letten op de gezondheid van jouw wimpers, bij het aanbrengen van het wimper permanent is het dan ook belangrijk dat de vloeistof alleen geplaatst wordt op de wimper aanzet en niet op de wimper topjes.

 

Het resultaat

Hier zat je natuurlijk al op te wachten het resultaat! Ik kan in ieder geval het verschil zeker zien. Ik vind beauty salon Mooi & Fris professioneel en zeer kundig. De eigenaresse Annemarie besteed aandacht aan haar klanten en neemt te tijd voor het beantwoorden van hun vragen. Daarnaast vind Annemarie het zeer belangrijk dat haar klanten tot in de puntjes verzorgd de salon uitgaan. Daarom kreeg ik tijdens de Lash Lifting een handmassage en ik kreeg ook een wimper borsteltje mee. Bij haar beauty salon staat het gebruik van natuurlijke producten dan ook zeer hoog in het vaandel!  Verder ga ik in maart nog een keer langs bij Annemarie Fris om een gezichtsbehandeling te doen, en ja daar komt ook zeker een blog van! Neem ook een kijkje op haar beauty salon site.

1

Creëer een Natural Look met Givenchy

Vandaag ben ik weer heerlijk aan de slag gegaan met de geweldige producten van Givenchy! Dit keer heb ik er een kleine challenge van gemaakt! Ik heb deze look gemaakt met alleen de samples die ik van Givenchy ontvangen heb. Zie hier mijn How to video.

lbc 6

Zo zie je maar dat je met een klein aantal producten toch een hippe look kan creëren. De volgende producten heb ik vandaag gebruikt:

lbc 1

 • Foundation : Teint Couture Balm, Nude Beige nr. 4.
 • Cream eyeshadow : Ombre couture 1. Top coat Blanc Satin 2. Kaki Brocart
 • Mascara : Noir Coutoure volume 1 ( Black Tafetta)
 • Lipstick : Le Rouge À Porter
 • Geurtje :  Dahlia Divin

lbc 3Zoals altijd is de foundation van Givenchy heerlijk voor je huid en zeer makkelijk aan te brengen! Deze foundation geeft mijn huid echt een boost en geeft een verzorgend gevoel.

Ten aanzien van de Cream eyeshadow was ik helemaal blij verrast! Wat een geweldig product. Houd er wel rekening mee dat je deze oogschaduw aanbrengt met een speciale eyeshadow Cream kwast! Een heel groot pluspunt het blijft een hele dag zitten!
lbc 4De mascara die ik heb gebruikt, is een lekkere basic mascara en doet wat een mascara moet doen!

lbc 2
Ten aanzien van de lipstick, deze was zeer fijn om aan te brengen en bleef goed zitten. De kleur vond ik fris en hip!!! Ten aanzien van de geurtje krijgt Givenchy van mij een 10!!! Een heerlijke frisse geur die niet overheersend is.

lbc 5

Bekijk hieronder de video om te zien hoe ik deze look gemaakt heb✨

Shine in 2018 met deze handige tips

Het nieuwe jaar is echt begonnen. Zoals bij de meeste mensen begon mijn jaar ook meteen goed druk. Het blijft dan altijd lastig om een momentje voor jezelf te creëren en eens goed te ontspannen! In deze blog vertel ik meer over hoe ik zorg voor mijn ontspan momentje tussen alle hectiek door!

Relaxend water

Dat water drinken goed is weten we allemaal. Maar dat er ook gezonde variaties zijn is voor sommige van jullie nieuw. Volgens de laatste trend is edelstenen water helemaal hip en gezond. Je zult je waarschijnlijk nu afvragen huh maar hoe dan??? Dat edelstenen een kalmerend, energie zuiverend effect hebben is algemeen bekend. Het principe van edelsteenwater is eenvoudig, je benodigd een glas of z’n fruitwater beker, de juiste edelstenen en water.

IMG_4931

Vervolgens plaats je de edelstenen in het water en laat je deze staan op een heldere plaats circa drie a zes uur (belangrijk: niet alle edelstenen mogen in de zon) en voila, je hebt vitaliserend water! Let wel, niet alle edelstenen zijn hier geschikt voor.

Hieronder vind je mijn favorieten soorten edelsteenwater:

 • Amethist —> bevordert concentratie & leervermogen
 • Bergkristal – Rozekwarts – Amethist —> de relaxende wellness mix bevordert rust bij lichaam en geest
 • Aquamarijn —> heeft een reinigend effect op de bloedsomloop en het immuunsysteem.
 • Bergkristal —> ondersteunen en opwekken van energie en perfecte detoxer.

Belangrijk is dat je de hoeveelheid  edelsteen water opbouwt. Zo is het verstandig om voor de eerste week te beginnen met een a twee glazen per dag. Als je net zoals mij een innerlijk edelstenen verzamel vrouwtje bent, dan is edelsteen water een echte aanrader.

 

Beweging

Je zou het misschien niet verwachten. Maar sporten is het middel om zowel het lichaam en de geest te laten ontspannen. Zo zijn voor mij hardlopen, mountainbiken, fitness en yoga manieren om te ontspannen. Tegenwoordig zijn er super veel apps om bewegingsinspiratie op te doen, een greep uit mijn eigen collectie : de Nike Run app & de Nike Training app.

Eind van deze maand begin ik aan een yoga challenge waarbij in zal worden gegaan op het voorkomen rugproblemen en het versoepelen van de rug. Deze manier van yoga staat ook wel bekend als Critical Yoga alignment. Bij deze vorm van yoga combineert men medisch gedachtegoed met meditatieve energie. Ik ben ontzettend benieuwd naar deze nieuwe yoga hype en zal jullie op de hoogte houden van mijn challenge.

IMG_4934

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑